پرش به محتوا
خانه » مقالات » فیبروم رحمی در بارداری باعث سقط جنین می شود؟

فیبروم رحمی در بارداری باعث سقط جنین می شود؟

فیبروم ها تومورهایی هستند که از بافت ماهیچه ای در رحم رشد می کنند. سرطانی نیستند. آنها می توانند به کوچکی یک نخود یا بزرگتر از گریپ فروت باشند. این فیبروم ها می توانند خارج از دیواره رحم، داخل حفره رحم یا داخل دیواره رحم رشد کنند. بسیاری از زنان دارای فیبروم های متعدد با اندازه های مختلف هستند.

 

فیبروم رحمی در بارداری

تخمین زده می شود که 40 تا 60 درصد زنان در سن 35 سالگی فیبروم دارند. 80% درصد از زنان در سن 50 سالگی به فیبروم مبتلا می شوند. اما تشخیص آنها در دوران بارداری همیشه آسان نیست. به این دلیل که تشخیص فیبروم ها از ضخیم شدن ماهیچه های رحم که در دوران بارداری اتفاق می افتد برای پزشکان سخت است. به همین دلیل، پزشکان تعداد موارد شناخته شده را کمتر از تعداد واقعی می دانند.

اکثر زنانی که فیبروم در آنها تشخیص داده شده است، حاملگی طبیعی خود را ادامه می دهند، اما گاهی اوقات می توانند مشکلاتی را ایجاد کنند.

فیبروم رحمی در بارداری

بخوانید: قیمت قرص سقط جنین

مشکلات فیبروم در سه ماهه اول بارداری

اکثر فیبروم ها در دوران بارداری رشد نمی کنند، اما اگر این اتفاق بیفتد به احتمال زیاد در طول 3 ماه اول شما (سه ماهه اول بارداری ) خواهد بود. به این دلیل که فیبروم ها برای رشد به هورمونی به نام استروژن نیاز دارند . بدن شما در دوران بارداری مقدار بیشتری از آن را تولید می کند.

مشکلات اولیه ای که ممکن است رخ دهد عبارتند از:

  1. خونریزی و درد: در مطالعه ای که روی بیش از 4500 زن انجام شد، محققان دریافتند که 11 درصد از زنانی که فیبروم داشتند خونریزی داشتند و 59 درصد فقط درد داشتند. اما 30 درصد از زنان در سه ماهه اول بارداری هم خونریزی و هم درد داشتند.
  2. سقط جنین: احتمال سقط جنین در زنان مبتلا به فیبروم در اوایل بارداری بسیار بیشتر از زنان بدون فیبروم است (14٪ در مقابل 7.6٪). و اگر فیبروم های متعدد یا خیلی بزرگ دارید، احتمال سقط جنین بیشتر می شود.

بخوانید: خرید قرص سقط جنین

فیبروم در سه ماهه دوم و سوم بارداری

همانطور که رحم شما بزرگ می شود تا جایی برای کودک شما ایجاد کند، می تواند به فیبروم های شما فشار بیاورد. این می تواند در طول بارداری شما مشکلات زیادی ایجاد کند:

درد

این شایع ترین علامت فیبروم است، به خصوص اگر بزرگ باشد. گاهی اوقات، فیبروم ها پیچ می خورند که می تواند باعث گرفتگی و ناراحتی شود. در موارد دیگر، فیبروم از میزان خون خود بیشتر می شود ، قرمز می شود و می میرد. این فرآیند که “تحویل قرمز” نامیده می شود، می تواند باعث دردهای شدید معده شود . در برخی موارد می تواند منجر به سقط جنین شود.

داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن می توانند درد شما را کاهش دهند. اما از مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن در اوایل و بعد از بارداری خودداری کنید زیرا ممکن است باعث سقط جنین، کاهش میزان مایع آمنیوتیک یا ایجاد مشکلات قلبی در کودک شما شود.

جداشدگی جفت

به نظر می رسد مطالعات در حال انجام نشان می دهد که زنان باردار مبتلا به فیبروم شانس بسیار بیشتری برای جدا شدن جفت نسبت به زنان بدون فیبروم دارند. این بدان معناست که جفت شما قبل از زایمان از دیواره رحم جدا می شود. این بسیار جدی است زیرا کودک شما اکسیژن کافی دریافت نمی کند و ممکن است خونریزی شدید داشته باشید. شما ممکن است وارد شوک شوید.

زایمان زودرس

اگر فیبروم دارید، احتمال زایمان زودرس بیشتر از زنان بدون فیبروم است – به این معنی که نوزاد شما قبل از هفته 37 بارداری متولد شده است.

فیبروم رحمی

بخوانید: قرص سایتوتک فایزر و نحوه خرید آن

آیا می توانم با فیبروم باردار شوم؟

تأثیر فیبروم رحم بر باروری در زنان متفاوت است. بر اساس مطالعات مختلف، تخمین زده می شود که حدود 5 تا 10 درصد از زنان نابارور حداقل یک فیبروم دارند. با این حال، این لزوما به این معنی نیست که فیبروم باعث ناباروری این زنان شده است. به طور کلی، تأثیر فیبروم رحم بر باروری بیشتر به اندازه و محل آن بستگی دارد.

به عنوان مثال، فیبروم هایی که در داخل حفره رحم ایجاد می شوند، بیشتر از فیبروم هایی که در سایر نواحی رحم ایجاد می شوند، منجر به ناباروری می شوند. همچنین فیبروم های دیواره رحم که قطر آنها بیش از شش سانتی متر است نیز احتمالاً باعث ناباروری می شود. خوشبختانه، فیبروم‌های بزرگ و رشدی که در حفره رحم ایجاد می‌شوند، نادر هستند. اکثریت قریب به اتفاق زنان به دلیل فیبروم ها نابارور نمی شوند. اگر مشکوک هستید که فیبروم ها بر باروری شما تأثیر می گذارد، شما و همسرتان باید به طور کامل مورد ارزیابی قرار بگیرید تا مطمئن شوید که سایر مسائل دلیل ناباروری نیستند.

 

راه های جلوگیری از سقط جنین با فیبروم چیست؟

  • مراقبت های اولیه و منظم قبل از زایمان را دریافت کنید: مراجعه منظم به متخصص زنان در طول بارداری می تواند به شناسایی و مدیریت هر گونه مشکل احتمالی کمک کند.
  • سبک زندگی سالم را حفظ کنید: رژیم غذایی مغذی داشته باشید، به طور منظم ورزش کنید و از مصرف موادی مانند تنباکو و الکل خودداری کنید که می تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد.
  • رحم خود را تا حد امکان سالم نگه دارید: از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید و برای کمک به کاهش خطر سقط جنین، استراحت کافی داشته باشید.
  • مصرف داروها یا مکمل ها را در نظر بگیرید: پزشک ممکن است داروها یا مکمل های خاصی مانند آسپرین یا پروژسترون با دوز پایین را برای کمک به کاهش خطر سقط جنین توصیه کند.

بخوانید: آیا آلت جنسی بزرگ در بارداری خطرناک است؟

گزینه های درمانی فیبروم برای جلوگیری از سقط جنین چیست؟

 

1. داروها

برخی از داروها می توانند به کوچک کردن فیبروم یا تسکین علائمی مانند خونریزی شدید کمک کنند. اینها ممکن است شامل آگونیست‌های هورمون آزادکننده گنادوتروپین (آگونیست‌های GnRH)، تعدیل‌کننده‌های انتخابی گیرنده پروژسترون (SPRMs)، یا داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) باشند.

2. آمبولیزاسیون شریان رحمی

این یک روش کم تهاجمی است که در آن ذرات کوچک به رگ‌های خونی تزریق می‌شوند که خون فیبروم‌ها را تامین می‌کنند و جریان خون آنها را قطع می‌کنند و باعث کوچک شدن آنها می‌شوند.

3. جراحی میومکتومی

این یک روش جراحی است که در آن فیبروم ها از رحم خارج می شوند. میومکتومی را می توان از طریق لاپاراتومی یا لاپاروسکوپی انجام داد. ضروری است که در مورد خطرات و مزایای هر گزینه درمانی با پزشک خود و همچنین هرگونه نگرانی در مورد احتمال سقط جنین صحبت کنید.

 

بخوانید: تخمدان پلی کیستیک و سقط مکرر

سوالات متداول فیبروم و بارداری

آیا فیبروم می تواند بر بارداری تأثیر بگذارد؟

اکثر زنان مبتلا به فیبروم بارداری طبیعی خواهند داشت. با این حال، بسته به اندازه و موقعیت فیبروم ها، در برخی از زنان، خطر عوارضی مانند درد، خونریزی، جدا شدن جفت و سقط جنین افزایش می یابد.

آیا فیبروم می تواند باعث حاملگی خارج رحمی شود؟

اگر فیبروم های شما لوله های فالوپ شما را باریک کند، این می تواند حمل و نقل تخمک ها را مختل کند که احتمال حاملگی خارج از رحم را افزایش می دهد.

آیا خانم باردار مبتلا به فیبروم می تواند زایمان طبیعی داشته باشد؟

بله، خانم باردار مبتلا به فیبروم می تواند زایمان طبیعی داشته باشد. با این حال، اگر فیبروم های بسیار بزرگی دارید که واژن شما را مسدود می کند، ممکن است پزشک شما سزارین را توصیه کند.

آیا می توانم با فیبروم زیر مخاطی باردار شوم؟

بله، شما می توانید با فیبروم زیر مخاطی باردار شوید. با این حال، شانس باردار شدن شما را کاهش می دهد، به خصوص اگر فیبروم لوله فالوپ را مسدود کند.

آیا فیبروم زیر مخاطی می تواند باعث سقط جنین شود؟

فیبروم های زیر مخاطی می توانند خطر سقط جنین را افزایش دهند.

آیا فیبروم می تواند بر نتایج آزمایش بارداری تأثیر بگذارد؟

خیر، فیبروم ها روی نتایج تست بارداری تاثیری ندارند. با این حال، فیبروم ها می توانند باروری شما را کاهش دهند و در دوران بارداری عوارض ایجاد کنند.

آیا فیبروم باعث خونریزی در بارداری می شود؟

بله، بسته به اندازه و موقعیت فیبروم های شما، می توانند باعث خونریزی در دوران بارداری شوند

 

منابع:

https://www.webmd.com/women/uterine-fibroids/what-if-i-have-uterine-fibroids-while-pregnant

https://www.spirehealthcare.com/health-hub/specialties/womens-health/the-impact-of-fibroids-on-pregnancy-fertility-and-miscarriage/

https://bloomclinicsobo.com/blog/how-to-avoid-miscarriage-with-fibroids/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی