پرش به محتوا
خانه » مقالات » نمک در بارداری و مقدار مصرف آن

نمک در بارداری و مقدار مصرف آن

نمک یک ماده معدنی ضروری در بدن ما است زیرا سطح مایعات بدن را حفظ می کند و برای عملکرد عضلات و اعصاب مورد نیاز است. با این حال، آن را فقط در مقادیر بسیار کم در رژیم غذایی ما مورد نیاز است و نمک بیش از حد می تواند مضر باشد. دریابید که چه مقدار نمک باید مصرف کنید و چگونه در رژیم بارداری خود سطح سالمی را حفظ کنید.

بخوانید: خرید قرص سقط جنین

اهمیت نمک در بارداری

در طول بارداری، سطح مایع بدن شما برای حمایت از کودک در حال رشد شما تغییر می کند. نمک نقش مهمی در کمک به تنظیم و حفظ مایعات بدن شما دارد. تمام سلول‌های بدن شما برای عملکرد صحیح از آن استفاده می‌کنند و همچنین برای انتقال پیام‌ها بین مغز و بقیه بدن مورد نیاز است.

مشکل ثابت شده مصرف زیاد نمک، ارتباط آن با فشار خون است. نمک بر کلیه ها تأثیر می گذارد و باعث می شود بدن آب را در خود نگه دارد. این مایع اضافی منجر به حجم خون بیشتر می شود که باعث افزایش فشار خون می شود.

رژیم غذایی کم نمک در دوران بارداری می تواند به حفظ فشار خون در محدوده سالم کمک کند و خطر سکته مغزی و مشکلات قلبی و همچنین سایر شرایط را کاهش دهد.

بخوانید:خطرات آلودگی هوا در زنان باردار

چه مقدار نمک در دوران بارداری بی خطر است؟

نیاز شما به نمک در دوران بارداری مانند حالت عادی است: بزرگسالان کمتر از 1 گرم در روز. برای تشویق افراد به ماندن در سطوح سالم، HSE حداکثر روزانه 6 گرم، معادل 2.4 گرم سدیم را توصیه می کند.

بسیاری از مردم ناآگاهانه بیش از حداکثر توصیه شده غذا می خورند زیرا نمک به بسیاری از غذاهای تولید شده اضافه می شود. 75 تا 80 درصد نمک مصرفی ما در غذاهای آماده یا فرآوری شده و غذاهایی که از غذاخوری ها و رستوران ها خریداری می شود پنهان می شود. مراقب غذاهایی مانند چیپس، بیکن، گزینه های نمکی برای اقلامی مانند آجیل، و همچنین بسیاری از غذاهای به ظاهر سالم مانند سس پاستا، سوپ و ساندویچ باشید.

نمک در بارداری و مقدار مصرف آن

تفاوت سدیم و نمک

نمک از دو ماده سدیم و کلرید تشکیل شده است. برخی از برچسب های تغذیه حاوی نمک و سدیم هستند، در حالی که برخی دیگر فقط حاوی سدیم هستند. هنگامی که فقط محتوای سدیم ذکر شده است، باید آن را در 2.5 ضرب کنید تا بفهمید که چه مقدار نمک در غذا وجود دارد.

 

چرا نمک زیاد می تواند ناسالم باشد؟

حتی قبل از بارداری، احتمالاً عوارض جانبی سدیم بیش از حد را احساس کرده اید. (به یکی از دفعاتی فکر کنید که یک وعده غذایی فوق‌العاده نمک خورده‌اید و احساس می‌کنید بیش از حد پر شده و نفخ کرده‌اید.) این احساس به دلیل تمام آب اضافی بدن شما برای دفع سدیم اضافی است.

تورم صورت، دست ها، پاها، مچ پا و پاها یک علامت بسیار شایع بارداری است . مصرف بیش از حد نمک در رژیم غذایی در دوران بارداری می تواند باعث افزایش این عوارض شود.

علاوه بر نفخ و ناراحتی، سدیم بیش از حد می تواند باعث مشکلات جدی سلامتی شود. به این ترتیب: مصرف بیش از حد سدیم به طور منظم باعث می شود بدن شما آب زیادی را نگه دارد، که به نوبه خود فشار خون را که از طریق رگ ها و شریان ها پمپاژ می کند، افزایش می دهد.

این امر بدن را مجبور می‌کند بیشتر از آنچه باید کار کند، منجر به فشار خون بالا می‌شود که می‌تواند منجر به سکته مغزی، نارسایی قلبی، نارسایی کلیه، سرطان معده، پوکی استخوان و موارد دیگر شود.

بخش مشکل این است که بیشتر نمک اضافی از نمکدان نیست، بلکه از غذاهای فرآوری شده و رستورانی می آید که ممکن است انتظارش را نداشته باشید.

  • فشار خون بالا در دوران بارداری (معروف به فشار خون بارداری)
  • خطر ابتلا به پره اکلامپسی را افزایش دهد این عارضه بارداری با فشار خون بالا مشخص می شود. در صورت عدم درمان، می تواند منجر به عوارضی از جمله زایمان زودرس و بیماری های قلبی عروقی در مراحل بعدی زندگی شود.

بخوانید: قرص سقط جنین

فواید نمک یددار در دوران بارداری

مقداری نمک با ید ، ماده معدنی که به رشد مغز کودک شما کمک می کند، غنی شده است. نگرانی فزاینده ای وجود دارد که بسیاری از زنان باردار به اندازه کافی از این ماده مغذی ضروری دریافت نمی کنند، بنابراین جایگزینی نمک معمولی خود با انواع یددار می تواند از مصرف شما حمایت کند. با این حال، نمک نباید به عنوان راهی برای افزایش سطح ید شما استفاده شود – این فقط یک تقویت کننده است که ممکن است کمک کند. همیشه بهتر است مواد مغذی را از منبع غذایی طبیعی خود دریافت کنید.

 

چگونه مصرف سدیم را کاهش دهیم

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) حدود 70 درصد نمک در رژیم غذایی یک آمریکایی از غذاهای فرآوری شده و رستورانی تامین می شود. به همین دلیل ایده خوبی است که فست فودها و همچنین غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده را که بسیاری از آنها فاقد مواد مغذی مورد نیاز برای بارداری هستند، به حداقل برسانید .

راه های زیادی وجود دارد که می توانید سدیم را در رژیم غذایی خود کاهش دهید. سعی کنید:

  • در خانه آشپزی کنید. مهم است که سعی کنید بیشتر غذاهای خانگی بخورید، زیرا غذاهای پخته شده در خانه نمک کمتری نسبت به غذاهای فرآوری شده و تنقلات یا غذاهای پخته شده در رستوران دارند.
  • برچسب ها را بخوانید سدیم در بسیاری از مکان‌هایی که انتظارش را ندارید سرازیر می‌شود. به عنوان مثال، برخی از نان سفید بسته بندی شده حاوی 240 میلی گرم سدیم در هر برش است – یا یک دهم دوز توصیه شده روزانه شما. برچسب ها را بررسی کنید و در صورت امکان محصولات بسته بندی شده “کم سدیم”یا “بدون نمک” را انتخاب کنید.
  • چاشنی های دیگر را امتحان کنید. گیاهان، ادویه جات ترشی جات و پوست لیمو همگی به غذاها منهای نمک طعم می دهند.
  • مراقب سس های شور باشید. سس هایی مانند سس کچاپ، سس سویا و سس های سالاد اغلب حاوی سطوح بالایی از سدیم هستند. در صورت امکان نسخه های کم سدیم را انتخاب کنید.

 

منابع:

https://www.aptaclub.ie/pregnancy/diet-and-nutrition/understanding-food-groups/why-is-salt-important.html

https://www.whattoexpect.com/pregnancy/salt-in-diet/

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی